drum.png

Greif Hedehusene

Tvättmedel til hushållen

Greif Danmark grundades i Roskilde redan 1956 av Fabrikör Svend Müller och hette från början "Svend Müller’s Emballage-fabrik ApS". Till en början tillverkades små pappersförpackningar (Claro Fiberfat) i storlekar mellan 1 och 10 liter. Förpackningarna användes som emballage till tvättmedelsprodukter. På grund av konkurrens från plastförpackningar lades denna produktion ner i slutet på 1960-talet.

Fokus på fiberpapper
 
Greif startade då en produktion av större Fiberfat i storlekar från 10 liter och upp till 1400 liter. Det är dessa produkter som vi idag kallar SM FIBERFAT. Tillsammans med SM-DEKO RÖR och
SM GJUTFORM RÖR är det fortfarande idag basen för vår produktion i Danmark.
 
Lokal & global
 
Efter Svend Müllers bortgång 1991, blev företaget i mars 1993 övertaget av den holländska koncernen Royal Packaging Industries Van Leer B.V. 1995 bytte man namn till Van Leer Danmark A/S. I samband med ägarskiftet övertog man också försäljningsansvaret av Van Leer-gruppens övriga emballageprodukter, plåt- och plastfat samt 1000 liters IBC-containers både för engångs- och flergångsbruk. Senare startades också en lokal produktion av ”luftkuddar” – en stötdämpande  produkt som säkrar gods under långa transporter.
 
Ägarskap
 
I Mars 2001 övertog Greif hela Van Leer Industrial Packaging och Greif Denmark A/S blev härmed en del av världens största producenter av industriemballage. Greif har idag huvudkontor i Delaware Ohio, USA. Mer information finns på: www.greif.com.
 
Roskilde och Perstorp i Sverige flyttar till Hedehusene
 
Under sommaren 2009 omorganiserades vår fiber-produktion i Skandinavien. Vår fabrik i Perstorp i Skåne, som sedan 1972 har tillverkat fiberprodukter till den svenska marknaden flyttades till Hedehusene i Danmark – och vi tog nya lokaler i bruk i augusti 2009.
Utöver vår egen fiberproduktion marknadsför vi också ett brett program av Greifs emballage-produkter på den skandinaviska marnaden. Även korrosionsskyddande och stötdämpande produkter finns i sortimentet.
 
Tillsammans med Greifs övriga fabriker i skandinavien kan vi effektivt hantera och lösa Era behov av emballageprodukter både lokat och globalt.