drum.png

Greif Fredrikstad

Ägande

Fredrikstad Blikk & Metallvarefabrikk AS grundades av Olaf Andresen den 12 juni 1919.  Bolaget blev successivt uppköpt av Denofa, som senare blev en del i Orkla koncernen. 1975 flyttade fabriken till nuvarande lokaler på Øra industriområde i Fredrikstad.  Bolaget ägdes av Orkla fram till 2001, då det såldes till Hannells Industrier AB, och samtidigt ändrades namnet till Hannells AS.  Hannells Industrier AB såldes till Greif i november 2009, och blev i och med det en av världens största producenter av industriemballage.

Produkter

Från starten producerade man ett antal olika stålprodukter, men i slutet av 1950-talet började bolaget att koncentrera sig på stålfat. 2002 startade man med produktion av plastemballage.  Genom uppköp av Kemetyls produktion av plastflaskor och Østensjøs produktion av plastfat 2008 utvidgades produktsortimentet ytterligare.  Sommaren 2011 flyttades produktionen av plastfat till Greifs fabrik i Falkenberg.

I dag

Greif Norway AS producerar i dag små, mellanstora och stora stålfat, bleckfat, plastflaskor och plastdunkar.  Totalt produceras över 9 miljoner enheter per år av de olika emballagen, något som gör bolaget till landets ledande producent av industriemballage.

Tillsammans med fabrikerna i Falkenberg, Västerhaninge och Hedehusene, är vi Greif Scandinavia.  Greif satsar stort i Skandinavien, och därmed fortsätter vår spännande utveckling.